Следвайте Гласове в ТелеграмАктивен саботаж от страна на фирмите видя общинският

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАктивен саботаж от страна на фирмите видя общинският
Коментари Харесай

Борис Бонев: Хаосът с почистването е плод на активен саботаж

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Активен бойкот от страна на компаниите видя общинският консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев в почистването на улиците след снега от паднали клони на дървета. По думите му шефове се оказали в отпуск, липсвала техника -  вишки и триони.

„ За предходната година „ Зелени системи “ са обработили 200 сигнала за паднали клони в този момент единствено за 24 часа приказваме за няколко хиляди сигнала. Техниката не е задоволителна, с цел да се оправим с това естествено злополучие при толкоз доста листа по дърветата да падне влажен сняг. Отделно имаме сигнали за деен бойкот за част от компаниите “

„ 19 компании имат контракт за поддържане на зелената система на София и всяка една от тях работи по разнообразни правила. Това е единствено част от повода за хаоса на София. Информацията е доста. 17 млн. лв. към този момент са дадени на тези компании. Единствената наложена санкция е била единствено една за 15 000 лв.. Видяхте, че към този момент е наложена санкция от 150 000 лв. “. Това съобщи общинският консултант  от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев в предаването „ Лице в лице “ по бТВ и показа разпределението на компаниите в града.

„ Това е „ детелината “ на бул. „ Цариградско шосе “ при алея „ Яворов “. Всеки един цвят демонстрира друг контракт и друга компания, която се грижи за зелената система. Това е хаосът – 19 компании и контракти има за поддръжка на зелената система на София с разнообразни правила, наказания и форми на надзор. Това е единствено част от хаоса, който разкриваме. Директори на компании се оказаха в отпуск. Липсва техника. Договорено, че компания би трябвало да има две вишки и пет електрически триона, само че вишките ги няма “, разяснява Бонев.

През последните три седмици нашата група направи всички старания, с цел да намерим поддръжка в Столичния общински съвет (СОС) и той да проработи. Всеки път имаше искания за формата на срещите. Абсолютен безпорядък, тъй като другите нямаха визия какво желаят да реализират. Единствени искахме да намерим допирните точки, с цел да може СОС да проработи. Затова решението през днешния ден беше да не издигаме претендент за ръководител. Дадохме им опция те да си изберат. Видя се, че когато аз не вземам участие също не може да се избере ръководител. Очевидно аз не съм пречката.

„ Моят апел е всички партии да загърбят политическите си сметки и да дадат късмет на СОС да проработи “, разгласи той.

„ Отговорността е на всички 61 общински съветници да си изберат ръководител. Ако не го създадат, очевидно желаят да не се вадят кирливите ризи на предходното ръководство и да стартираме да решаваме проблемите на града “, добави Бонев.

Лидерът на „ Спаси Софи " акцентира, че за него кардиналната позиция е да разбере дали имат допирни точки по политиките за София. „ Оказа се, че тематиките, по които се разминаваме, са доста дребни. Нямаше причини против моята персона. Аз бих попитах по кое време се е зародило това съмнение към мен, когато показахме всички недъзи на предходното ръководство ли? Ние дадохме такава поръчка с разкриването на злоупотребите с осветлението на София, ремонтите и т.т. Ние призоваваме, дайте ни този късмет, с цел да се опитаме да извадим София от дупката, в която се намира “, сподели Борис Бонев.

Инфо: бТВ

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР